powrót do menu  
     
Składniki  

2 szklanki m±ki
1 szkalnka cukru br±zowego
niecała szklanka oleju
4 jaja
2 szklanki marchwi startej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki przyprawy korzennej, cynamon, etc.
bakalie: rodzynki, orzechy, skórki pomarańczowe, etc.

pół cukru waniliowego
pół szklanki cukru pudru
serek typu filadelfia

     
Przygotowanie  

Jajka ubijamy z cukrem na puszyst±, biał± masę. Następnie dodajemy olej, wszystkie ekstrakty i dalej miksujemy

W międzyczasie przesiewamy do osobnej miski m±kę, proszek do pieczenia, sól i przyprawę do piernika. Mieszamy.

Wsypujemy kruche składniki do mokrych i miksujemy.

Na sam koniec dodajemy do ciasta marchew oraz bakalie i ręcznie mieszamy do momentu poł±czenia składników.

Dno blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy do niej ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 50-60 minut. Sprawdzać patyczkiem czy aby już suche.

Polewa:
Wszystko pomiksować aż będzie dobre i smaczne. Rozsmarować jak ciasto już ostygnie.

Cało¶ć najlepiej smakuje następnego dnia.