powrót do menu  
     
Składniki  

Nadzienie:
1 bakłażan (fioletowe)
2 kabaczki (zielone)
6 pieczarek
1 krojona w plastry cebula
1 pomidor z puszki

Góra:
1/3 sera ztarkowanego
2/3 mielonych grzanek
duży pokrojony pomidor

     
Przygotowanie  

pokroić warzywa w kostkę. Posolić i czekać aż goryczka przejdzie.

wrzucić wszystkie warzywa na patelnię - smażyć na maśle na wolnym ogniu przez 15min aż zmiękną + przyprawy

grzanki zmielić mikserem (np. taką końcówką do robienia kefirów) zmieszać z serem w proporcji 1:2 (ser:grzanki)

ugotowane warzywa wrzucić na płytkie zaroodporne naczynie. i wrzucić na 180st na 10 min zalewając serem zmieszanym z grzankami (aż ser stopnieje). Wrzucić pokrojonego pomidora i zgrillować aż się ser zarumieni.