powrót do menu  
     
Składniki  

2 czerwone papryki
2 zółte papryki
2 czerwone papryki
4 kiełbasy
1 szklanka wina czerwonego
4 duże cebule
300g cukinii (zielone podłużne)
1 kabaczek (to to fioletowe)
4 pomidory
4 ząbki czosnku
2 kostki rosołowe
koncentrat pomidorowy albo ketchu

papryka ostra, słodka, chili

     
Przygotowanie  

papryki wydrążyć pokroić w plasterki, pomidory wyparzyć i obrać ze skróki pokroć w cząstki, cukinię i kabaczek pokroić w kostkę

cebulę podsmażyć na oliwie, dodać paprykę, cukinię i kabaczek.. dodać też skruszone kostki rosołowe

kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie. na koniec dodać szklankę wina.

kiełbasę całym sosem wlać do gotujących się warzyw

dusić na wolnym ogniu ciągle mieszając.

warzywa puszczą wodę - nie trzeba nic specjalnego dodawać

doprawić do smaku papryką słodką i ostrą i pieprzem