powrót do menu  
     
Składniki  

1 czerwona cebula
4 ząbki czosnku
2 selery naciowe
1 łyżaczka kminku zmielonego (cumin seed)
1 puszka pomidorów 400g (cherry tomatoes)
1 puszka zielonej soczewicy 410g (green lentils)
1 puszka cieciorki 410g (chick peas)
1 kostka warzywna (rozdrobniona)
150g świeżego szpinaku
1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki

     
Przygotowanie  

na patelni usmażyć posiekaną cebulę (3 min), dodać czosnku, selery i zmielony kminek - gotować aż soki z cebuli zmiękczą warzywa

dodać odsączone pomidory, soczewice, cieciorkę wraz z rozdrobnioną kostką warzywną w 150ml wody. zagotować i przykryć na 10min

dorzucić posiekany szpinak (ale nie za drobno) i gotować przez 2-3min

podać na gorąco z posiekaną pietruszką.

łącznie przygotowanie zajmuje jakieś 30min.. wystarcza na 3-4 porcje.